María Pagés presenta Yo,Carmen a Temporada Alta, un espectacle de flamenc sobre la llibertat de les dones

 

María Pagés puja a l’escenari acompanyada de set bailaoras per presentar Yo,Carmen, una revisió del mite de Merimeé

El muntatge es podrà veure en una única funció en el marc de Temporada Alta el proper dissabte 15 d’octubre al Teatre Municipalyocarmen_8_hd1_400

María Pagés visita una vegada més Temporada Alta per presentar el seu últim espectacle, Yo, Carmen. Ho farà aquest proper dissabte 15 d’octubre en una única funció a les 21.00h al Teatre Municipal de Girona. La bailaora sevillana actuarà al Festival per tercera vegada després de presentar Dunas l’any 2009, un duo amb Sidi Larbi Cherkaoui, o el 2014 en solitari amb Óyeme con los ojos, en companyia d’un elenc format només per dones.

Amb Yo, Carmen, Pagés treballa sobre el mite de Carmen, la gitana obrera convertida per Merimée en un clixé romàntic. Al muntatge, la sevillana reivindica una dona que expressa els seus desitjos i passions sense por, una dona lliure. Amb dramatúrgia d’El Arbi El Harti, Pagés s’acompanya a l’escenari de set dones: Eva Varela, Virginia Muñoz, Marta Gálvez, Nuria Martínez, Natalia González, Julia Gimeno i Sara Pérez.

Al muntatge, María Pagés és una veu de dona que s’alça amb força davant dels espectadors, nítida i contundent, per expressar la realitat que afronta, construeix i desenvolupa l’ànima femenina. Busca ser la veu de totes les dones, sense subterfugis, sense por ni connotacions construïdes per la mirada masculina. El personatge de Bizet serveix de punt de partida d’un espectacle que pretén desarmar els estereotips creats, mantinguts i inculcats al llarg dels segles, per silenciar l’essència de la dona real. Una dona parlant de dones.

Yo, Carmen es va poder veure per primera vegada a Catalunya l’agost de 2015 al Festival de Peralada en el marc d’una gira per Espanya. Actualment el muntatge arriba a Temporada Alta en el marc d’una gira internacional, on la bailaroa ha visitat i visitarà països com Xina, Àustria, Canadà, Japó, França o Rússia.

FITXA ARTÍSTICA

Creació: María Pagés
Direcció i coreografia: María Pagés
Dramatúrgia: El Arbi El Harti
Ballarins: María Pagés, Eva Varela, Virginia Muñoz, Marta Gálvez, Nuria Martínez, Natalia González, Julia Gimeno, Sara Pérez 

 Textos: María Zambrano, Akiko Yosano, Marguerite Yourcenar, Margaret Atwood, Belén Reyes, Cécile Kayirebwa, Widdad Benmoussa, El Arbi El Harti, María Pagés

Música: George Bizet, Sebastián Yradier, Rubén Levaniegos, Sergio Menem, David Moñiz, María Pagés
Il·luminació: Pau Fullana
Vestuari: María Pagés
Producció: María Pagés Compañía
Amb la col·laboració de: Teatro Calderón de Valladolid, Dans Festival Splanade Theatres on the Bay (Singapur), Festival Les Nuits de Fourvière de Lió (França), Festival Internacional Txèkhov de Moscou (Rússia), Teatre Bunkamura de Tòquio (Japó)
Amb el suport de: Consejería de Empleo, Turismo y Cultura de la Comunidad de Madrid, Inaem