La 9a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, alça la veu des de l’audiovisual por qüestionar-ho tot

La 9a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, alça la veu des de l’audiovisual por qüestionar-ho tot

Del 5 al 10 de juny el BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al Museu d’Art Contemporani (MACBA), al Pumarejo i al Born CCM
La imatge d’enguany creada pel dissenyador Javier Jaén dóna forma visual a lo necessitat d’alçar la veu des de l’audiovisual por cridar consignes com el No callarem o La cultura, si no és lliure, no és cultura
«Tijeras Contra Papel» de Gerard Escuer, documental sobre la censura a l’estat espanyol, inaugurarà la muestra el dimarts 5 a las 19.30 h al CCCB

Barcelona, ​​9 de mayo de 2018. Del 5 al 10 de junio Barcelona viià una nova edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival. El festival de cine y cultura que ofrece el público y los medios audiovisuales más destacados en el ámbito de la cultura lliure, la apropiacionismo tecnológico y el procomún.

Aquesta novena edició es presenta encapcalada por una imatge creada pel dissenyador Javier Jaén, que dóna forma audiovisual a la sensació d’inquietud que estem vivint en els darrers temps. Amb la imatge el festival vol expressar la necessitat d’alçar la veu des de l’audiovisual por qüestionar-ho tot i recordar-nos col·lectivament consignes urgents i importants com que No Callarem o que La cultura, si no es lliure, no és cultura. Los consignes que no son más fetiches de los más repetidos són més. La imatge també projecte les consignes que defineixen el festival, que copies és l’única manera d’aprendre que t l’ésser humà i que compartir és an acte revolucionari en el sistema de mercat en el que vivim. Missatges presenta un les pel·lícules, shows, tallers que debats que transiten per terrenys desconeguts i s’obren a experimentar sense per per amb consciència, sense límits però amb ètica.

En aquesta edició el festival proposa preguntar-se també quina relació s’hauria d’establir entre l’administration público y la culture perquè aquésta sigui realment pública, accessible, (re) utilitzable i, de retruc, qüestionar-se la relació de la cultura amb el mercat. La muestra es una oportunidad para recuperar el centro de la gente que tiene las personas que la cultura no es un producto ni es mesura individualmente amb monedas. Un espai per qüestionar i qüestionar-se, per assumir contradiccions i compartir èxits i fracassos de la cultura lliure per tal de viure’ls com un aprenentatge col·lectiu i constant. Aprenentatge que ens permeti recordar-nos en veu alta que estem fets del que els altres diuen, graven, fotografien o dibuixen, recordar-nos que en realitat «nosaltres» som els «altres».

El documental «Tijeras Contra Papel» inaugurarà la 9a edició

«Tijeras Contra Papel» de Gerard Escuer inaugurarà el festival el dimarts 5 de juny a las 19.30 h al Hall del CCCB en una col·laboració amb aquest equipament i el col·lectiu #NoCallarem en el marc de les activitats del Dia Orwell sobre la defensa de la llibertat d’expressió.

El documental muestra el papel de la censura en la historia de España y la posición sobre la cabeza en los principales casos reales de censura, es decir, un crítico de menyspreu y el frente de los objetos antiguos de los niños, que mai van marxar y que reviuen amb força aquests muere. Una película que posa el acento en sus personas y col·lectius que continué enviando la resistencia a aquests mètodes, a aquestes censures. Aquellos que son pedres contra les seves tisores.

Com cada any, totes les activitats del festival són de lliure accés fins a completar aforament. Algunes requeriran inscripció prèvia al web del festival. En les properes setmanes publicarem la programació complete i els noms de les persones convidades al BccN2018.

Redacción primacía