Teresa Cunillera visita les instal·lacions de l’Aeroport de Barcelona-El Prat i els nous controls automàtics de passaports

Teresa Cunillera visita les instal·lacions de l’Aeroport de Barcelona-El Prat i els nous controls automàtics de passaports


Barcelona, 10 de juliol de 2018. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l’Aeroport de Barcelona-El Prat i els nous controls automàtics de passaports ABC (Automatic Border Control).

Els dispositius ABC van començar a instal·lar-se als controls d’arribada de les terminals T1 i T2 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat en l’any 2017. Per a aquest any, el nombre d’aquests dispositius s’ha incrementat en un 40% i s’han instal·lat als controls de sortida d’ambdues terminals.

Els dispositius ABC poden ser utilitzats per passatgers de la Unió Europea majors de 18 anys que disposin de passaport electrònic o amb DNI en cas de nacionalitat espanyola.

A l’increment dels ABC se suma un augment de les cabines de control de passaports disponibles per a viatgers de nacionalitat no Unió Europea, de la superfície de les zones de gestió de cues, i dels auxiliars de suport i atenció als viatgers.

L’ús dels ABC agilitza el pas dels viatgers de la Unió Europea pels controls de passaports dels aeroports.