AGENDA SAN MIGUEL MAS i MAS FESTIVAL

AGENDA SAN MIGUEL MAS i MAS FESTIVAL
Setmana del 30 de juliol al 5 d’agost
CONCERT INAUGURAL amb LUCKY CHOPS
Dimarts, 31 de juliol a les 21h00
TEATRE COLISEUM
S’han convertit en un fenomen viral, en la brass band del moment. Els vídeos de Lucky Chops a la xarxa ja acumulen milions de visites i no deixen de créixer. De fet, en només un parell d’anys han desbancat grups mítics com The Soul Rebels i Dirty Dozen Brass Band en termes de popularitat i les seves actuacions arreu del planeta pengen, orgulloses, el cartell de sold out. La clau de l’èxit d’aquest grup novaiorquès no és altra que una energia desbordant i un esperit jove, altament atrevit a l’hora d’abordar covers de grans clàssics del pop, el soul i el funk de tots els temps: des de “Hello” d’Adele, “Funkytown” de Lipps Inc., “I feel good” de James Brown, o “Bad Romance” de Lady Gaga. Totes elles sonen, renovades, amb la brillant sonoritat dels metalls i un ritme encomanadís, i aviat veuran la llum en el seu nou LP. No se’ns ocorre cap millor manera de donar el tret de sortida a la 16ª edició del San Miguel Mas i Mas Festival: amb una veritable festa, un espectacle explosiu que farà aixecar el públic de la cadira.
GMF ALL STARS feat FRANCESCO PETRENI
Dimecres, 1 d’agost a les 20h00 i a les 22h00
JAMBOREE

Des de 2004, la Global Music Foundation ha celebrat la creació de música amb algunes grans figures del món del jazz. El concert d’inauguració d’aquesta nit comptarà amb la reunió d’artistes de talla mundial, en una varietat de combinacions i formats de diversos mini-sets. Proporciona una mostra del que està per venir durant les festivitats musicals de la setmana.

Mas i Mas presenta:

GMF Barcelona ’18

Jazz Workshop and Music Festival, del 31 de juliol al 6 d’agost del 2018.

Una dinàmica celebració de música, rica en jazz, llatí, blues, i música creativa, en una enlluernadora sèrie de concerts, tallers i sessions “after hours”, amb artistes de primer nivell mundial, i que mostra algunes de la propera generació d’estrelles. Aquesta excepcional trobada compta amb el llegendari trompetista Eddie Henderson, el gegant del piano Bruce Barth de Nova York, la diva del jazz i dues vegades nominada al Grammy, Rene Marie, el multi-premiat rei del saxo Perico Sambeat, i el mestre italià de la percussió Francesco Petreni, a més d’alguns dels millors artistes catalans i europeus, entre d’altres delícies musicals.

L’espectacular escenari, l’equip d’artistes i mestres excel·lents i l’ampli horari d’activitats, se sumen per proporcionar una inoblidable experiència per a tots els que hi participen.

EL YIYO I EL TETE
Cada dia de l’1 al 31 d’agost (consulteu sessions aquí)
TARANTOS
El Yiyo i El Tete són dos joves germans badalonins nascuts en el sí d’una família gitana que, tot i la seva joventut, ja s’han guanyat un lloc preeminent en el terreny del ball flamenc. Alguns ja parlen de Miguel Fernández Ribas, El Yiyo, com el nou Joaquín Cortés. Amb només 19 anys, la seva salvatge força i elegància en el taloneig l’estan catapultant cap al més alt, havent compartit escenaris amb Estrella Morente, Miguel Poveda, Farruquito, Eva Yerbabuena i Pitingo, i obrint la seva carrera a l’estranger, a ciutats com Nova York, Taiwan o París. El seu germà, Ricardo, no es queda enrere i també demostra una maduresa artística fora de la norma, amb només 18 anys. Junts i amb la confiança que dóna una formació integrada per grans artistes flamencs de l’escena barcelonina, oferiran un espectacle fogós, impactant i memorable en la 16ª edició del San Miguel Mas i Mas Festival al Tarantos.
DKS.02: DEETRON (CHARACTER)
Dimecres, 31 d’agost a les 23h59 
MOOG
La col·laboració entre l’agència Dskonnect i el MOOG acostarà al club a Deetron, un artista que, al llarg d’una carrera que es perllonga per més de vint anys, ha anat convertint-se en un dels DJs tècnicament més complets i un dels remixers més sol·licitats. Les seves sessions a tres plats tenen el seu origen en el seu amor inicial per l’hip-hop, que el va portar a convertir-se en turntablista quan encara era molt jove, fins que una sessió de Jeff Mills va obrir les seves oïdes a uns sons diferents. En aquell moment va iniciar també la seva trajectòria com a productor, que ha desplegat en infinitat de EPs i remixes, dos LPs, un recopilatori de remescles i la fundació del seu segell Character en 2014. I el seu prestigi com a DJ, cimentat en mixes per FACT Magazine, Resident Advisor o el Fabric 76, ha arribat a un nou nivell aquest any 2018 amb la publicació de la seva sessió en DJ-Kicks.
EDDIE HENDERSON QUARTET 
GMF BARCELONA ’18
Dijous, 2 d’agost a les 20h00 i a les 22h00
JAMBOREE
Eddie Henderson, continua sent un dels trompetistes més originals del jazz d’avui i es manté a l’alçada de les seves proeses musicals. Henderson va néixer a la ciutat de Nova York el 1940, el seu pare va cantar amb els Charioteers, i la seva mare va ballar al Cotton Club. Louis Armstrong va impartir classes a l’Eddie quan aquest tenia 9 anys. Al 1956, Milles Davis es quedava a casa la família de Henderson en un moment en que l’Eddie tenia un compromís al Black Hawk Jazz Club. Miles, impressionat per l’habilitat d’Eddie per realitzar els seus famosos “Sketches of Spain” sense pelussa, va animar a Henderson a buscar la seva pròpia originalitat. Primer va aconseguir el reconeixement mundial per les seves gravacions amb el grup de Herbie Hancock als anys 70. Des d’aleshores ha tocat amb una gran varietat dels millors noms del jazz, incloent Art Blakey, Elvin Jones, Johnny Griffin, Slide Hampton, McCoy Tyner, Benny Golson, Max Roach, Jackie McClean, Dexter Gordon, Roy Haynes, Joe Henderson, Pharoah Sanders, i molts més. En aquest concert estarà acompanyat d’un quartet potent composat per col·laboradors de llarg recorregut; el seu company novaiorquès Bruce Barth al piano, Arnie Somogyi al baix i Stephen Keogh a la bateria.
BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT
GMF BARCELONA ’18
Divendres, 3 d’agost a les 20h00 i a les 22h00
JAMBOREE
En un concert dirigit pel principal músic de jazz de la península, Perico Sambeat, conjurarem l’esperit d’una de les eres daurades del jazz i la música dels enregistraments de Blue Note dels 60 i 70. Amb un dels membres autèntics dels Jazz Messengers of Art Blakey participant en els procediments, es pot esperar una nit memorable de música plena de foc, canya, ànima i blues, i amb alguna balades tendra.
BRUCE BARTH «HISTÒRIES DE NOVA YORK»
GMF BARCELONA ’18
Dissabte, 4 d’agost a les 20h00 i a les 22h00
JAMBOREE
Bruce Barth és sense dubte un dels grans pianistes de jazz dels nostres temps. Profundament arrelat a la tradició del jazz, la seva música reflecteix la profunditat i amplitud de la seva vida i experiències musicals. Ha fet llargues col·laboracions amb Tony Bennett, Terell Stafford, Luciana Souza, Stanley Turrentine, Steve Wilson i David Sánchez i va ser membre del Quintet de Terence Blanchard. El 1992, Barth va tocar el piano a la pantalla d’Spike Lee a Malcom X. Bruce Barth no és cap desconegut pel públic del Jamboree i torna un cop més a la seva sala de música preferida a aquest cantó de l’Atlàntic portant amb ell el sabor de la seva ciutat de naixement Nova York, envoltat de noves cançons per formats de trio, quartet i quintet.
INCOGNITO
Diumenge, 5 d’agost a les 21h00
TEATRE COLISEUM
Després de l’èxit aclaparador que va tenir el concert d’Incognito en la passada edició del San Miguel Mas i Mas Festival, la llegendària banda britànica torna a Barcelona i al mateix Festival, en aquesta ocasió al preciós escenari del Teatre Coliseum, per oferir una nova demostració del millor acid jazz. Creat pel guitarrista i compositor Jean-Paul “Bluey” Maunick i el baixista Paul ‘Tubbs’ Williams sota la influència d’artistes com Stevie Wonder, Marvin Gaye, Santana, Earth Wind and Fire o Kool & The Gang, el grup va configurar-se com una progressió del funk, el soul i el jazz dels setanta i es va fer un lloc preferent a l’escena musical mundial, que ha sabut mantenir al llarg de gairebé quatre dècades –el 2019 farà 40 anys de carrera–. Amb més de disset discos al llarg de la seva trajectòria i col·laboracions amb artistes com Mario Biondi, George Duke, George Benson i Chaka Khan, Incognito ha sabut adaptar l’esperit i essència amb què va néixer als nous temps, amb una composició més profunda, però seguint amb una música sempre estimulant, atemporal, i uns directes impecables.
RENÉ MARIE JAZZ DIVA AMB PERICO SAMBEAT
GMF BARCELONA ’18
Diumenge, 5 d’agost a les 20h00 i a les 22h00
JAMBOREE

Dues vegades nominada als Grammy, l’artista René Marie està fermament establerta com una de les veus més grans del jazz.

En un lapse de dues dècades, 11 enregistraments i innombrables actuacions teatrals, la vocalista ha consolidat la seva reputació no només com a cantant, sinó també com a compositora, arranjadora, actriu teatral i mestra. Guiada i temperada per les poderoses lliçons de la vida i arrelada a les tradicions de jazz establertes per Ella Fitzgerald, Dinah Washington i altres grans de generacions passades, incorpora elements de folk, R & B, country i fins i tot música clàssica per crear un captivador estil híbrid. El seu llançament de 2013, I Wanna be Evil: With Love to Eartha Kitt, va guanyar una nominació als Grammy en la categoria de Millor Vocalista de Jazz. Després va tornar a ser nominada el 2016 amb el seu disc The sound of Red.

FLORIAN KUPFER (L.I.E.S., WT, TECHNICOLOUR)
Diumenge, 5 d’agost a les 23h59
MOOG
Posseïdor d’un so molt personal, la música de l’alemany Florian Kupfer evoca sensacions alhora estranyes i familiars, com si observéssim un paisatge conegut a través de la boira o intentéssim reconstruir mentalment la imatge que ens mostra un calidoscopi Nascut a Wiesbaden i criat al poble gòtic de Hesse, Florian Kupfer és prou jove com perquè fos iniciat en el techno per la seva mare. Educat en la producció a través del hip-hop, va anar fent-se un nom en Alemanya fins que Ron Morelli, cap del segell L.I.E.S., el va descobrir punxant en el club Robert Johnson i va decidir publicar-li un disc. Des de llavors, diversos EPs en segells com el propi L.I.E.S, Russian Torrent Versions, Technicolour, WT o Private Persons l’han convertit en un referent de l’electrònica europea més undergorund i alternativa.

Redacción primacía